Pestera Ghetarul de la Scarisoara

Anunturi

Vartop Arieseni

Despre Arieseni

Zona
Fauna
  • Heidi Vartop
  • Cazare Vartop Cabana Vartop
  • Cristalin Vartop
  • Cristalin Vartop
Home arrow Obiective turistice arrow Pestera Ghetarul de la Scarisoara
Pestera Ghetarul de la Scarisoara
Peştera Gheţarul de la Scărişoara  este un obiectiv turistic de interes naţional, fiind cea mai mare peşteră cu gheaţă din ţară. Gheţarul, cu un volum de aproximativ 27.000 metri cubi şi cu o grosime medie de 22 de metri este, după ultimele cercetări, cel mai mare din Europa. Gheţarul de la Scărişoara se află la o altitudine de 1150 m. Peştera are două etaje, dintre care doar cel superior este accesibil turiştilor. Acesta cuprinde stalactite şi stalagmite din gheaţă, formaţiuni care în fiecare vară suferă modificări în urma topirii. Al doilea etaj, cel inferior, este accesibil doar speologilor şi are imense formaţiuni de calcit.  
Prin Proiectul Arnica Montana
 este valorificată durabil, în scopuri terapeutice, o resursă naturală locală – floarea de Arnica Montana. Această floare este recoltată de localnici și uscată aici, într-o mică uscătorie aflată în apropierea Centrului de Informare Turistică. Floarea uscată este trimisă apoi în Germania unde, în laboratoare specializate se produc din ea uleiuri, creme, tincturi. Ulterior, acestea sunt vândute atât în România (inclusiv prin Centrul de Informare Turistică) cât și în alte țări.
 
< Precedent   Urmator >
Advertisement
Advertisement

Autentificare


Parola uitata?

Scoala de schi Arieseni

Advertisement

Camera Web Vartop

Advertisement

Prognoza meteo
Arieseni Vartop
pe urmatoarele 15 zile.
Click aici
pentru mai multe detalii
despre starea vremii.

Reclame

Rafting Kaiaking

Case si Gradini
 
Baile Felix
 
Vartop
 
Complex Monaco Baile Felix

Arieseni.info recomanda...


Atentie! Acest site fiind de promovare cazare pensiuni Arieseni, pensiuni Vartop, pensiuni Garda, toate informatiile, cele despre calitatea serviciilor oferite ne-au fost furnizate de gazde, prin urmare nu ne asumam nici o responsabilitate cu privire la corectitudinea lor. Responsabilitatea revine gazdelor!

Copyright © arieseni.info. Powered by Adidan